Еко регата Чиста Струма“  е  събитие с 8-годишна традиция, чиято

...
Еко регата Чиста Струма“  е  събитие с 8-годишна традиция, чиято
Коментари Харесай

Лятна еко регата ще чисти поречието на река Струма

Еко регата „ Чиста Струма “  е  събитие с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле. Районът се отличава с неповторим континентално-средиземноморски климат и  богата флора и фауна, което го прави желана дестинация за еко туризъм.

Тази събота (14 юли) всеки от вас може да се включи в атрактивна доброволческа акция с рафтинг лодки и каяци - уредници, инструктори, другари и фенове на рисковите прекарвания в бързи води ще обединят старания и ще съчетаят потребното с приятното, да чистят и да се забавляват.

Организаторите ще дават чували и ръкавици за всички запалянковци, които ще събират боклуци, както от лодките, по този начин и от брега – отпадъци, които ежедневно се закачат в крайбрежната растителност, само че и пластмасови бидони, торбички и чашки, които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, директно след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10 ч. Всеки присъединил се ще бъде награден с гратис рафтинг или каяк втурване, а в края на деня всички участници ще се върнат назад в кемпа, за да  отпразнуват сполучливата акция с щуро празненство под звездите.


За повече информация: www.adventurenetbg.com

Официално фейсбук събитие ТУК

Адвенчър Нет във Facebook

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР